Välj en sida

19 och stora torget i Enköping

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-05-13

Eva-Lena Hellmark och Birgit Johansson från Enköpingsbygdens Centerkvinnor

Under lördag förmiddag med strålande väder på stora torget i Enköping, ackompanjerade av Enköpings dragspelsklubb, sålde jag och Lena lotter för Enköpingsbygdens Centerkvinnor.

Enköpingsbor vi har träffat vill ha ordning och reda på ekonomin och kärnverksamheten – Vård, skola och omsorg

Vi pratade politik. Kampanjade för #kryssahellmark, Centerpartiet och Centerkvinnorna. Sålde lotter och träffade Enköpingsbor. Många frågor berörde som väntat migration och integration, men också vård och omsorg. Landsbygd och stad, hela kommunen.

De flesta personer som vi pratade med hade utgångspunkt i rikspolitiken, även om lokalpolitiken efter en stund lyste igenom inom vissa områden. Socialdemokraterna gjorde oss sällskap för en stund, men för övrigt var Centerpartiet och Centerkvinnorna ensamma om att möta väljarna denna soliga dag. Ni som missade att möta oss och prata får fler chanser framåt!

Äkta Centerpolitik och de frågor som jag och Lena driver!

Sammanfattar man samtalen som vi hade med Enköpingsborna så vill de ha ordning och reda på ekonomin och kärnverksamheten – Vård, skola och omsorg. Därefter sätter man resterande projekt och byggnationer. Tydligt att man vill ha en politik som ser hela kommunen, både landsbygd och stad. Företagare, jobb och sysselsättning är viktig för att få in mer till det gemensamma – Äkta Centerpolitik och de frågor som jag och Lena driver!

Förra veckan skrev jag om jakt- och viltvårdspolitiken, hur en landsbydsföretagare har tappat orken på grund av ständiga attacker av varg på sin fårbesättning utan att få stöd från staten att med hjälp av skyddsjakt hantera vargproblemet. Debatten fortsätter i media och LRF gör ett bra jobb för att driva på. Det finns anledning att återkomma i frågan, även om Centerpartiet är tydliga kring instrumentet skyddsjakt på varg.

Magnus kandiderar till kommunfullmäktige och till Riksdagen och Lena till Regionfullmäktige. Vi driver politik för landsbygd och stad i Enköpings kommun och Uppsala län

Lena och jag kommer fortsatt att var på torget under sommaren, så om du har några frågor till oss eller idéer på politik som du tycker att jag eller Lena ska ta tag i så är du välkommen att träffa oss på torget eller kontakta oss på annat vis. Magnus kandiderar till kommunfullmäktige och till Riksdagen och Lena till Regionfullmäktige. Vi driver politik för landsbygd och stad i Enköpings kommun och Uppsala län.

Under nästa vecka blir det på måndag möte med distriktsstyrelsen i Uppsala och på onsdag kommer Kristina Yngwe på besök för Centerpartiet i Enköpings gemensamma arrangemang med Alliansen – Samtal på temat, Alliansregering det bästa miljövalet! Välkommen till kommunhuset klockan 18 för inledande fika och mingel, träffa mig och prata politik. Programmet börjar 18:30.

För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap.

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!