Välj en sida

Distriktsstämma i Uppsala

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2016-04-02

Idag har jag varit på distriktsstämma med Centerpartiet i Uppsala Län, som ombud för Centerpartiet i Enköping (Enköpings Centerkrets).

Distriktsstämmans tema var – Uppsala, en framtida region

Morgonpigg start med glada centervänner! Gemensam biltur från Enköping till Uppsala, siktet inställt på Vaksalaskolans matsal. Väl där inväntade ombudsanmälan med välkomsthälsning av distriktsordförande, Anne Lennartsson. Presidiet öppnade stämman (bild till vänster) med glad distriktsordförande (i höger bildkant). Efter diverse ljudtekniska problem samt justering och tillägg i föredragningslistan var stämman igång. Ordinarie förhandlingar med redovisning från distriktsstyrelsen avseende ekonomi, verksamhet och planering för framtida verksamhet. Med beslut om ansvarsfrihet för styrelsen var det dags välja ordförande och styrelse för det kommande året.

Till distriktsordförande omvaldes som väntat Anne Lennartsson med Cecilia Bernsten som vice ordförande. Centerpartiet i Enköping representeras i år av Kenneth Löthegård som ordinarie ledamot och Ulrika Ornbrant som ersättare. Våra representanter i valberedningen blir från och med den här stämman och tre år framåt, Anna Sager som ordinarie ledamot och Mats Lundquist som ersättare.

Strax före lunch ajournerades stämman och högtidligheter tog vid, det var dags att dela ut guldnålen. För Centerpartiet i Enköpings del så utdelades guldnålen till vår förre kretsordförande Monica Hallgren. Monica (bilden till höger) mottog guldnålen av Anne Lennartsson med tillhörande (lång) meritlista. Det krävdes en riksdagsledamot i Solveig Zander med rutin, för att placera nålen på Monica. Problem med hur man fick isär nålen, nu vet både Anne och vi i salen hur det går till 🙂 Grattis Monica!

Lunchen var, om jag minns rätt, Sri Lankesisk. Kul att pröva något nytt, lite för tam i kryddningen för min del. Dock mättande och fyllde sin funktion att fylla på med energi.

Ombud från Centerpartiet i Enköping jobbade flitigt med motioner under hela långa dagen. När lunchen var avklarad återupptogs distriktsstämman. Nu handlade det om antagande av landsbygdsprogram och behandling av motioner. Det var ett stort antal motioner som behandlades. Normalt är att man besvarar motionen och föreslår att motionen skickas vidare till riksstämman, i år är det dock ingen riksstämma. beslutet vart att skicka vidare motioner till riksdagsgruppen istället. Som alltid var det en del motioner som var snabbt avklarade och en del som krävde sträck i debatten när talarlistan aldrig vart tom.

Under dagen fick vi även lyssna på rapporter från rikspolitiken via Solveig Zander (bild till vänster), ordinarie ledamot av riksdagen för Uppsala län och landstingspolitiken via Johan Örjes, oppositionsråd för Centerpartiet i Uppsala läns landsting. Stämman gästas också av Kristina Jonäng gruppledare för Centerpartiet i Västra Götalands regionen som berättade om erfarenheterna av att bilda och driva en region och Tomas Stavbom som jobbar på Regionförbundet i Uppsala.

När sista motionen väl var klubban och debatten lagt sig var det en ganska så trött men nöjd delegation med ombud från Centerpartiet i Enköping som begav sig hem för att fortsätta bedriva närodlad politik, där människor får bestämma mera själva.

Tack Uppsala för denna gång, vi syns igen när det är dags för 100-års jubileum!

Share This

Share this post with your friends!