Välj en sida

22 och digital inspiration

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-06-04

Härligt tryck i politiken under veckan med en passerad milstolpe och nu mindre än 100 dagar kvar till valet. I måndags var det heldagsarbete i riksdagen med digital kommunikation på agendan. Mycket trevligt arrangemang med rundvandring i riksdagen och en after-work hos riksorganisationen. Sommarhälsning från Annie fick jag med mig också, signerad bok – Sanningens ögonblick.

Andra kammaren i gamla riksdagshuset, där finns en fin stol med nummer 72 som passar mig. När jag kommer in i riksdagen blir det ju inte en ordinarie stol, men miljön och tanken kring stolen är bra att ha med sig. Det var bättre stil på kammaren förr i tiden.

I den gamla sammanbindningsbanan mellan första och andra kammaren i gamla riksdagshuset finns i taket flera läns- och landskapsvapnen, bland annat Uppsala läns vapen – I rött fält ett riksäpple av guld (andra från vänster).

Personligen skulle jag vilja råda ledamöterna från Centerpartiet att rösta nej för att direkt undersöka och jobba för ett samgående och en försäljning av Ena Energi till Mälarenergi i Västerås

Förutom dagen i riksdagen har vi haft gruppmöte i kommunen och frågan kring försäljning av Ena Energi och kraftvärmeverket diskuteras nu flitigt. På kommunfullmäktige den 11/6 ska beslut tas om man ska gå vidare med av moderbolaget och kommunstyrelsen föreslagen köpare. Centerpartiet har ännu inte bottnat i vilket beslut som kommer att tas på kommunfullmäktige. Personligen skulle jag vilja råda ledamöterna från Centerpartiet att rösta nej för att direkt undersöka och jobba för ett samgående och en försäljning av Ena Energi till Mälarenergi i Västerås. I gemenskap med Västerås och Mälarenergi skulle vi kunna utveckla värme och vattenleveranser för krissituationer samtidigt som vi med tiden frigör marken vid hamnen till annan verksamhet. Vi minskar också kostnaden som skulle falla ut om kommunen själva skulle behöva flytta och etablera ett nytt värmeverk.

Lördag förmiddag spenderades på torget för att kampanja för #kryssahellmark och hjälpa Centerkvinnorna att sälja lotter, varmt och skönt med många bra samtal. Kul att se flera politiska partier på torget när vi nu närmar oss valet. Det var också en ökande aktivitet för att söka information om vad de olika partierna driver för frågor. Kul!

Under veckan som kommer träffar du på mig i skolparken den 6/6 när nationaldagen firas och mycket troligen på torget om lördagen, passa på och kom och prata med mig om den fråga som är viktigt för dig. Jag vill ha reda på vad du tycker att politiken kan göra för hela Enköpings kommun.

För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!