Välj en sida

48 och framåt

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-12-03


Under veckan som gått har politiken visat sig i alla nyanser från varm, innovativ och välkomnande till naken, blek och uteslutande. Inget chockerande med det, för sån är politikens vardag.

Som en tidigare statsminister uttryckte det – Aldrig ensam, alltid ensam.

Började veckan med att besöka det nybildade seniornätverket i Uppsala län, efter en inbjudan från Rigmor Stenmark, fd. riksdagsledamot för Centerpartiet i Uppsala län. Vi möttes på Centerpartiets expeditionen i Uppsala. Tanken var att vi skulle ha besökt Knivsta, men det var problem med att hitta lokal och få ihop programmet för besök. Lyssnade till vilka frågor som seniornätverket jobbar med och vilka utåtriktade aktiviteter man planerar under kommande år, som en del i valplaneringen. Fick tillfälle att medverka i arbetet med att ta fram en debattartikel som nog snart finns att läsa i UNT.

Den problembild som jag redan tidigare identifierat inom distriktet och distriksstyrelse, att alla länets kretsar inte är med och jobbar tillsammans och ställer upp för laget

Även seniornätverket beskriver den problembild som jag redan tidigare identifierat inom distriktet och distriksstyrelse, att alla länets kretsar inte är med och jobbar tillsammans och ställer upp för laget. Jag tänker att det här är en fråga med historisk grund, men med ett bra ledarskap så går den att lösa genom utveckling, inkludering och hårt arbete. Man måste bjuda in och bjuda till!

Under veckan har jag också hunnit med att följa många debatter i riksdagen och förstås torsdagens frågestund. En interpellationsdebatt som verkligen berör lantbruket var 2017/18:150 som handlade om tillståndet för användning av Glyfosat i EU. Glyfosat och dess isopropylaminsalt är de aktiva substanserna i många bekämpningsmedel varav Roundup är bland de mest kända.

Det är då man verkligen får se vem som ställer upp, vem man kan lita på och vem som tyst tittar bort – Aldrig ensam, alltid ensam

Torsdagskvällen var det så dags för nomineringsstämma i Uppsala för att sätta riksdagslistan. Spänningen i luften inför och under den inledande debatten kring länsprogrammet var påtaglig. Som förutspått bjöd inte kvällen på några möjligheter till modernisering eller förändring av gamla maktstrukturer. Långt ifrån öppenhet och varmt inbjudande, dock massor av självgodhet och maktuppvisningar. Nomineringstider påverkar politiken radikalt, den osynliga politiken, det är då de värsta sidorna kommer fram hos varje kandidat och varje medlem. Det är då man verkligen får se vem som ställer upp, vem man kan lita på och vem som tyst tittar bort – Aldrig ensam, alltid ensam.

Under lördagen hade jag sen tidigare bokat ett litet kort gästspel med Boo hos Centerpartiet i Knivsta, under deras julfest, men tyvärr fick jag ställa in på grund av sjukdom. Det kommer nya tillfällen, men tråkigt ändå att det inte blev något av…

Under nästa vecka är det dags för Centerpartiets utbildning för toppkandidater till riksdag och region. Jag ser verkligen fram mot utbildningen som har ett späckat program med många bra föreläsningar och workshops. Anförande av vår partiledare och partisekreterare. Inspiration och utbildning för valvinst 2018!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!