Välj en sida

49 och toppkandidater

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-12-10

Med 275 dagar kvar till allmänna val 2018 kickade Centerpartiet igång valrörelsen.

Laddad med massor av kunskap, energi och centerpartistisk värme, efter att ha träffat alla andra duktiga toppkandidater från hela landet, är jag säker på att tillsammans kommer vi göra den bästa valrörelsen någonsin!

Centerpartiet har under fredag till söndag utbildat och inspirerat sina toppkandidater på listorna till riksdag och landsting/region. Jag som kandiderar till riksdagen fick möjlighet att medverka och är verkligen glad över allt det arbete som personalen hos Centerpartiet lagt ner på mig som kandidat. Jobbet med hela arrangemanget, att sätta samman seminarium och övningar som inspirerar och engagerar, men också skapat den social samvaro som möjliggöra det så viktiga nätverkande.

Laddad med massor av kunskap, energi och centerpartistisk värme… tillsammans kommer vi göra den bästa valrörelsen någonsin!

Fredag morgon på temat Politik inleddes med att vår eminenta partiledare Annie Lööf fikade och minglade med alla kandidater för att sen inleda utbildningen med att prata om – Nytt Ledarskap för Sverige. Mycket inspirerande, engagerande och varmt. Utrymmet för frågor var väl tilltaget, även om tiden snabbt tog slut ändå. Jag fick möjlighet till en kort pratstund, en ”tack för senast” kram och ett foto med Annie (ja, hon är min stora idol och inspirationskälla inom politiken). Fortsättningen var vikt åt seminarium och utbildningar, man kunde välja mellan 6 olika, max 3. Jag valde – Hur tar vi fajten för jobb och integration? med Martin Ådahl, Hur stoppar vi den regionala klyvningen? med Eskil Erlandsson och Hur stärker vi tryggheten i hela landet? med Johan Hedin. Alla tre var mycket inspirerande pass med erfarenhetsutbyte, i form av seminarium eller som workshop, alltid med utrymme för frågor och dialog.

Okända situationer, planering, genomförande (framför kamera) och utvärdering med feedback. Mediaträning, väldigt nyttigt att öva och så otroligt kul att genomföra!

Lördag morgon på temat Kommunikation inleddes med att Centerpartiets kommunikationschef, Ola Spännar, höll en gemensam session. Bra repetition och sammanhang kring partiets verktygslåda för kommunikation och strategi för att nå olika väljargrupper, engagemanget smittar av sig och man blir sugen på valrörelse. Fortsatt seminarium under dagen, man kunde välja mellan 8 olika, max 4, varav ett pass med mediaträning var obligatoriskt. Jag valde – Digital kampanj, med fokus på Facebook med Emma Fahlstedt och Johan Mossberg, Skriva närodlat med Karl-Johan Karlsson och Press och kris samt nyhetsvärdering med Jessica Bissmark och Jonas Nyström. Mediaträningen vart glädjande nog i en liten grupp med 4 personer, det innebar mer tid av Anna-Karin Nyman som är ett riktigt proffs. Massor av praktisk övning. Okända situationer, planering, genomförande (framför kamera) och utvärdering med feedback. Mediaträning, väldigt nyttigt att öva och så otroligt kul att genomföra!

Söndag morgon på temat Ledarskap och kampanjorganisation inleddes med en gemensam föreläsning om engagemang av Per Grankvist som är författare och föreläsare men dessutom bedriver forskning inom engagemang. Bland de bästa föreläsare som jag träffat på, många delar som jag tar med mig och applicerar på min personliga utveckling. 6 nya seminarium att välja mellan, max 2. Jag valde – Vinn din förhandling! med Håkan Ekengren och Vinnande ledarskap – att leda mig själv och mitt team i valrörelsen med Olle Fack. Till många delar en ren repetition för mig, ledarskap med en grön twist. Det är alltid bra att öva och repetera. Centerpartiets partisekreterare, Michael Arthursson, avslutade toppkandidatutbildningen på ett strålande sätt genom att sammanfatta historia, nutid och framtid med utblickar runt om i världen. Engagerande och inspirerande!

Nästa vecka inleds med kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kväll, frågor om VA-verksamhetsområde för Gamla Nynäs och beslut gällande ENA Energi AB:s framtid finns på föredragningslistan. Kretsstyrelsen sammanträder på onsdag kväll och integrationskommitté hos Enköping-Vårfru Rotaryklubb ses på torsdag. Sin vana trogen kommer det säkert dyka upp några oplanerade engagemang, men till helgen är det familjetid som har högsta prioritet.

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!