Välj en sida

En torsdag mitt i veckan

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-02-09

Torsdag morgon, en vardag mitt i veckan och snart är det helg och dags för första kretsstämman i Uppsala län. Press och sociala medier rapporterar om en strålande uppgång för Centerpartiet i två olika mätningar!

 

Reflekterar över att det skulle vara underhållande att se samma typ av mätning på kommunal nivå. Få ett snitt lite nu och då som faktiskt betygssätter lokalpolitiken. Betygssätter de förslag som kommer både från styrande minoritet och oss i oppositionen.

Särskilt kul skulle det vara att se hur väljarna reagera på hagelstormen av ofinansierad förslag som just nu dimper ner från SNE. Både nu och också senare när man inför beslut i kommunfullmäktige måste redovisa ekonomin. Planerna jag läser om och får berättar för mig handlar enbart om byggen i Enköpings centrumkärnan.

Vad händer i övriga kommunen, på landsbygden, där faktiskt fler än 50% av kommunens innevånare bor? Vilka kommunala satsningar finns planerade där? Vad händer med de breda politiska samarbetena inför omfattande beslut, där alla partiet får medverkan från start?

Centerpartiet vill utveckla hela Enköpings kommun genom att exempelvis bygga fler kommunala hyresrätter i Fjärdhundra i kombination med trygghetsboenden. Centerpartiet vill se ett ansvarstagande för ekonomin i Enköpings kommun.

Ska vi nå dit krävs ett nytt ledarskap efter valet 2018 – Ett ledarskap med Centerpartiet i majoritet.

Share This

Share this post with your friends!