Välj en sida

Kretsårsmöte i Uppsala

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-02-11

Lördag förmiddag och siktet inställt på första kretsårsmötet i Uppsala län som gick av stapeln i Dalby bygdegård och arrangerades av Centerpartiet i Uppsala. Kul att träffa andra centerpartister i länet och se hur andra kretsar arbetar och vilka politiska frågor som är heta. Uppsala har drygt 500 medlemmar sammanräknat Centerpartiet, CUF, Centerkvinnor och Centerstudenter med störst antal nya medlemmar bland ungdomar som också var väl representerade bland mötesdeltagarna.

Uppsalakretsen har jobbat med utåtriktade värvarkampanjer och introduktionskvällar för nya medlemmar vilket har gett resultat i ökad aktivitet bland medlemmar. En aktivitet som är värd att lyfta upp är C-Forum som arrangeras på samma sätt som våra gruppmöten i Enköping där KF-gruppen kallar alla medlemmar till öppet möte veckan innan kommunfullmäktige för att prata aktuell politik och diskutera interpellationer, motioner, insändare och debattartiklar. Man bjuder även in intressanta talare för att inspirera och beröra aktuella ämnen som just nu debatteras.

Något som var väldigt imponerade var mängden inlämnade motioner till kretsårsmötet i Uppsala som landade på 40+ i antal. Många viktiga politiska frågor lyftes genom motionerna och en del av frågorna känner man igen från tidigare år. Bra jobbat!

Solveig Zander inledde årsmötet med att berätta om rikstrender och riktningen inför valet 2018. På måndag är det dags för kretsårsmöte för Centerpartiet i Enköping där vi hakar på jobbet vi startade vid höststämman 2016 – På väg mot valet 2018!

 

Share This

Share this post with your friends!