Regeringens förslag ”Läraralönelyftet” lämnar en bitter eftersmak när det landar i verkligheten. De lärare som har bra lön får mer och de lärare som man behöver satsa på blir utan. Lärarbristen ökar genom att man skapar ett A-lag och B-lag där B-laget, ofta erfarna lärare med lång tid i yrket med låg till nästan obefintlig löneutveckling, söker sig vidare inom yrket eller helt ställer om.
”Lönelyftet får lärare att vilja sluta – Dålig stämning och lärare som vill sluta. Det är några av följderna av lärarlönelyftet. Från fackets håll förutsätter man att rektorerna kompenserar de som inte fått något lyft.” artikel i unt.se | 08:00 | 16-10-23
Jag ser inte riktigt hur man genom att splittra kollegiet ska ge barn och ungdomar de bästa förutsättningarna för att få hjälp till att höja studieresultaten?
Stefan Löfven sa till de övriga partierna under en debatt jag lyssnade på i riksdagen ”att det här med löner, det förstår ni er inte på, håll er borta från det”. Men jag börjar undra vem det är som inte förstår det här med löner och arbetsmarknad. Det kanske inte är så lämpligt med ett gammalt fackligt ombud som inte gått vidare från sina fackliga uppdrag på posten som stadsminister.
”Mest av allt sviker Socialdemokraterna. De sviker miljön, jobben, tryggheten, Sverige.
Det är ganska tydligt.
Sverige behöver ett nytt ledarskap.
Sverige behöver trygghet.
Sverige behöver Centerpartiet.”