Välj en sida

Lotter på torget

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-07-31

Ägnade en del av lördagen till att sälja lotter med min fru. Hon är aktiv i Centerkvinnorna och där turas man om att sälja lotter på stora torget i Enköping. Vinsterna i lotteriet är allt från lördagsgodis och kaffe till presentkort på lokala affärer. Överskottet från lotterna går till Enköpingsbygdens Centerkvinnors verksamhet.

I lördags saknades en sidekick och då passade jag på att hänga med för att prata lite politik och möta Enköpingsbor. Frågan för dagen – Permanent gågata på Kungsgatan. Håller du med?

Några läste på skylten och började prata sinsemellan medan man skyndade vidare, några läste på skylten och nickade bifallande och många kom och pratade om frågan med mig. Överlag var man positiv till att permanenta gågatan på Kungsgatan ner mot ån. I diskussionerna kastade jag in funderingen på att göra detsamma i andra änden av Kungsgatan ner mot Cykelhörnan/farliga hörnan. Responsen var: Ah, inte så dumt tänkt där!

Äras den som äras bör. Ursprunget till idén om permanent gågata kommer från en diskussion med min ordförandekollega, Johan Svensson. Jag förlitar mig också på att han personligen driver frågan i kommunfullmäktige framöver!

Vad jag personligen skulle vilja se i centrum är ett högt trähus på gamla Statt-tomten

Att tillföra permanenta gågator i stadens centrum är ju bara en del i det större pusslet som behöver läggas för att stimulera centrumutvecklingen i Enköping. Tågstopp för blå tåget på stora torget och nere vid Kulturhuset Joar Blå är också ett utmärkt förslag, dessutom direkt från Enköpingsborna! Vad jag personligen skulle vilja se i centrum är ett högt trähus på gamla Statt-tomten. Innehållande affärer, restauranger men framför allt – bostäder!

Janne Fredriksson tittade förbi med sina barnbarn för att köpa lotter och prata om det senaste händelserna i Fjärdhundra. Janne har en förkärlek till parkeringar. Det är helt rätt och riktigt. Ju fler gågator som permanentas, ju fler bostäder som byggs i centrum – Ju mer attraktivt centrum blir av de åtgärderna – Ju fler parkeringar behöver ersättas/tillföras på annan plats. Det alltid aktuella ämnet, parkering! Under det sista skälvande året av den här mandatperioden måste krafttag tas med parkeringsfrågan. Hur ska strategin för parkeringar se ut i Enköping? Hur får vi med oss miljöfrågan i det arbetet?

Om lite mer än ett år är det val till kommun, region och riksdag. Vallöften kommer att hagla, men ännu finns tid för politiken att jobba och utföra något ”på riktig” – ”se till att något händer”.

Magnus Hellmark (C) – Riksdagskandidat, Uppsala län

Share This

Share this post with your friends!