Välj en sida

Partistämma 2015 i Falun

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2015-09-25

Första dagen av Centerpartiets partistämma bara flög förbi, förändringens vindar genomsyrade öppnandet och man andas driv och engagemang. Det här är min första partistämma för Centerpartiet, min första partistämma någonsin. Det blir absolut inte min sista, det här är politik på riktigt. Det märks om inte annat på alla motioner som kommit in och ska behandlas.

Partistämman genomförs vartannat år och samlar 521 ombud från hela landet och är Centerpartiets högsta beslutande organ. Åhörare är också välkomna att anmäla sig och delta på partistämman, både medlemmar i Centerrörelsen och allmänhet. När vi nu är inne på dag två, så kan jag börja reflektera över den första dagen. Det är många intryck och upplevelser som blandas. Kända ansikten, nya kontakter och intressanta diskussioner om aktuella ämnen. Det är här och nu som riktningen och planen för Centerpartiets framtida politik tas fram.

En underbar lektion i Centerparitets historia fick vi av fd. partiledare Olof Johansson. Bilden tagen minuterna innan stämman omvalde Annie Lööf som sin partiledare. Olof Johansson var partiledare för Centerpartiet mellan 1987–1998 och miljöminister i regeringen Bildt 1991–1994. Han var även CUF ordförande 1969-1971.

På bilden från vänster: Monica Hallgren, Olof Johansson, Lena och Magnus Hellmark

Share This

Share this post with your friends!