Välj en sida

10 och en berg och dalbana

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-03-11

Turbulent vecka inom politiken, både upp och ner, en riktig berg och dalbana. Många nya intryck och gamla sanningar. Allt i en salig blandning. Vem kunde tro att det skulle bli en sån här resa? Inte jag i vart fall…

Jag var helt säker på att min politiska kompass var trasig lagom till valet, men jag inser nu att den alltid har visat mig rätt väg, det var bara kartan som helt plötsligt hade förändrats totalt.

Politiken runt mig har varit svår att förhålla sig till, det har inte funnits mycket förutsägbarhet eller transparens. Andra personers jakt på makten ihop med gamla hierarkier och strukturer trumfar Centerpartiets ideologi och politik. Jag var helt säker på att min politiska kompass var trasig lagom till valet, men jag inser nu att den alltid har visat mig rätt väg, det var bara kartan som helt plötsligt hade förändrats totalt. Det fungerar säkert så här till och från inom andra partier också, under tid och vid givna lägen är det rörigt. Inom Centerpartiet ute i länet och runt om i Sverige är det dock mer ovanligt.

Vad finns att lära sig av en sån här händelse? Är inte medlemmar i ett parti värda något? Ska man lägga politiken på hyllan? Behöver man överge sin ideologi och byta parti för att få hålla på med politik och driva de frågor som man brinner för?

En sak som jag tar med mig är att trots gemenskapen av ett parti så är man ensam. Man behöver fundera en gång till om det finns en baktanke eller om du helt enkelt inte kan lita på de som finns runt dig. I valtider haglar det av egna dolda agendor, massivt blockerande och knivar i ryggen, ska det verkligen behöva vara så? Det självklara svaret är såklart NEJ, det har verkligen inget att göra med vår värdegrund och det är inte så det ska fungera inom ett modernt politiskt parti med en historisk bakgrund som vår.

Vad allt det här betyder för min egna del är svårt att säga, det kanske lossnar någon gång i framtiden eller så tog det slut här. Hade hoppats att slippa strida internt och gå till val med ett kluvet parti. Jag som gick in i politiken för att jag ville påverka och förändra, göra skillnad. Just nu är de möjligheterna blockerade, men efter valet så ska jag förhoppningsvis kunna hugga tag i mina frågor och driva Centerpartiets politik och väljarnas lokala frågor.

Under nästa vecka håller sig politiken lugn, endast en preliminärt bokad sammankomst och under torsdagen möte med distriktsstyrelsen i Uppsala. Sista mötet innan det är dags för stämma i Knivsta i April.

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!