Välj en sida

9 och ett avslut

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-03-04

Det märks väldigt väl att valfebern stiger. Desperata utspel i jakten på makten – S-toppar bjuder in C – öppnar för samarbete – Sverige behöver en politisk ledning som inte vobblar. Sverige behöver en Alliansregering med tydlig reformagenda som har fokus på att få hjulen att snurra igen.

Sverige behöver ett nytt ledarskap och en ny Alliansregering. Det är detta vi kommer att söka stöd för i höstens val, tillsammans med de andra allianspartierna. (S) är välkomna att stödja en alliansregering för att ta ansvar för landet – Annie Lööf

Alliansen förbereder sig för att snabbt komma igång med viktiga politiska ­reformer efter valet. Gemensam reformagenda och gemensamma äntringsförberedelser. Är det inte märkligt att Socialdemokraterna är så missnöjda med den regering man suttit i sedan 2014 att man nu öppet söker sig bort från detta samarbete? Allianspartierna har ett unikt samarbete sedan 2004. Det är det enda klara regeringsalternativ som väljarna kommer att möta i höst.

Lagrådet har lämnat besked, ett utlåtande om lagförslaget för begränsning av vinster i välfärden, det föll inte Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i smaken vilket meddelades i en något bitter tweet. Djupt oseriöst av en partiledare att ge sig på lagrådet när det inte går den väg man själv vill. S+V+Mp har helt enkelt inte tänkt igenom förslaget tillräckligt (hade lite otur när man tänkte) = nu hamnar förslaget i plus röda soptunna.

Försvarsmakten lämnade i dagarna över sitt budgetunderlag till regeringen. Passade på att lyssnade till ÖB under hans presskonferens angående BU19. Det är tydligt att politiken måste ta i frågan om vilka förmågor och operativ kapacitet som ska finns kvar vid nästa försvarsbeslut som löper från 2021. Att fortsätta i dagens hjulspår kommer att ge oss minskad förmåga och ökande kostnader. Valet att tidigare avrusta och minska nationell försvarsförmåga kostar nu att bygga upp igen. Jag menar att planen måste bygga på vi så snart det är möjligt når ett försvarsanslag på 2% av BNP och att vi samtidigt ställer krav på en kvalitativ process för anskaffning och utveckling av materielsystem samt återuppbyggnad av personell förmåga. Vi behöver få kvalitativt pang för pengarna.

Nya mätningar visar att konsumenterna föredrar det kött som kommer från svenska gårdar. Det är oerhört positivt att det svenska köttet tar marknadsandelar från det importerade, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött. Även om många väljer att minska sin köttkonsumtion så ökar medvetenheten hos konsumenterna att köpa högkvalitativa köttprodukter från svenska gårdar istället för billigt kött producerat utanför Sverige av sämre kvalitet. Mycket positivt utveckling!

Under måndag kväll ledde jag som vice ordförande i Centerpartiet i Enköpings delar av vårt kretsårsmöte i Vuxenskolan lokaler i Enköping, presidiet ska ju också jobba. Jag informerade om kretsstyrelsen arbete, utveckling och valarbetet som pågår för fullt. Ett område som jag brinner för är det interna arbetsklimatet, hur vi tar hand om både gamla och nya medlemmar. Hur vi tar vara på de personer som vill jobba hårt och mycket och de som kanske vill göra en liten insats. Vi har en resa att gör vad gäller hur vi blir en varm och välkomnande krets där vi lyfter tillsammans och är transparenta och förutsägbara i vårt sätt att arbeta. Kretsstyrelsen fick några nya ledamöter och det valdes en ordförande. Tyvärr ville inte delar av valberedningen ge mig förtroendet att leda kretsen vilket jag tycker är en förlust i både styrka och tempo, jag fick dock förnyat förtroende som vice ordförande.

Ett område som jag brinner för är det interna arbetsklimatet, hur vi tar hand om både gamla och nya medlemmar. Hur vi tar vara på de personer som vill jobba hårt och mycket och de som kanske vill göra en liten insats.

Jag måste (tyvärr) åter igen konstatera att det är olika högt till toppen beroende på vem man är, vilken bakgrund man har och hur mycket man vill. Vill man dessutom förändra och bryta upp gamla hierarkier blir det riktigt jobbigt. För min del har det kommit fram till ett avslut nu, det jag hade tagit på mig har jag slutfört på ett professionellt sätt. Jag har alltid jobbat enligt devisen att så länge det är kul så kör vi, det ska vara kul att jobba med det man brinner för. Det är inte speciellt kul nu och jag är besviken på mig själv efter att ha mött ett antal personers rätta jag. Nu kommer jag att ta en timeout och fundera på framtiden. Vad jag kommer fram till återstår att se.

Nästa vecka är det dags för fullmäktige på måndagen. Första kretsstyrelsemötet med nya kretsstyrelsen på onsdag och på torsdag träffas distriktsstyrelsen. På lördag tänkte jag besöka Centerakademin som träffar Patrik Oksanen för att prata om sociala media.

Glöm inte att komma ihåg att #kryssahellmark x2 när du röstar i valet!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!