Välj en sida

26 och en levande landsbygd

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-07-02

Vilken valfråga är viktigast för dig? – Det är en fråga som jag kommer att ställa till alla jag möter i samtal, hela vägen fram till valdagen. Lyhörda politiker, det finns faktiskt och jag vill påstå att jag är just en sådan. För mig personligen, som har landsbygdsperspektivet som grundfundamentet i all min politik, blir det väldigt lätt ett djupt fokus på frågor som rör just landsbygd, företagande och förutsättningarna att bo och verka utanför tätorten Enköping. Det är både på gott och ont, men jag väljer att se det som enbart gott och något som kommer hela kommunen till gagn. Vår landsbygd runt omkring i hela Enköpings kommun är i högsta grad levande, men har den samma förutsättningar som tätorten Enköping? Jag påstår att svaret är nja och säger att landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas. Landsbygdsutvecklingen måste komma högre upp på agendan!

Politik som är hållbar och gör skillnad under lång tid framåt. Vi behöver en levande landsbygd med förutsättningar att bedriva ett hållbart jordbruk, svenska bönder ska konkurrera på rättvisa villkor

Det är ju bland annat hos företag på landsbygden och ute i olika föreningar som idéer kommer till liv och sedan blir nationella produkter eller projekt. Det är hos våra lokala lantbruksföretag som världens bästa mat produceras, mat som vi konsumenter borde uppskatta långt mycket mer än vi gör idag. Med en vikande självförsörjningsgrad och tyngre pålagor på producenterna i form av regelkrångel och schablonavgifter ökar importen av varor som tidigare inte var nödvändig. Istället för att som konsument enbart stirra sig blind på prislappen bör du och jag starkt överväga att själviskt stödja den lokala produktionen. Att införa gårdsförsäljning av alkohol, andra närproducerade varor och tillagad mat ser jag som en början att öka medvetenheten om att vi nära oss har tillgång till världens bästa råvaror och mat!

Det krävs ett lyhört ledarskap som är pragmatiskt i sitt sätt att lösa uppgiften, inte fyrkantighet och Zlatan. Centerpartiet i Enköping är bättre än så!

Hur ser vägen ut när man tittar genom framtidens fönster? Ni har eventuellt hört mig nämna att det behövs Ett nytt ledarskap för Enköping, Uppsala och Sverige? Det är inte utan anledning att det blivit ett mantra, för om det är något som ska lyftas upp är det en mer eller mindre förlorad mandatperiod för landsbygden. För mycket har fått handla om några enstaka byggnader, gropar och skällande på det föregående styret. Landsbygden är normalt inte högt på agendan men har varit ännu lägre prioriterad under nuvarande mandatperiod. Det måste det bli ändring på, och för att det ska bli verklighet behövs det ett nytt ledarskap som från dag ett kan komma igång och jobba med nya idéer och hoppa ur gamla gropar som med tid blivit rejält fyllda med lera och dynga. Jag ser fram emot att få hugga tag i politiken med ett nytt styre efter valet!

För att Centerpartiet i Enköping ska nå framgång under kommande mandatperiod och i kommande val krävs det att man sätter laget före jaget och jobbar tillsammans för att visa bredden på kompetensen och de politiska idéerna som finns på alla nivåer och inom alla syskonorganisationer i partiet. Det krävs ett lyhört ledarskap som är pragmatiskt i sitt sätt att lösa uppgiften, inte fyrkantighet och Zlatan. Centerpartiet i Enköping är bättre än så! Jag tänker att Centerpartiet i Enköping behöver utvecklas och förändras från det gamla för att nå framgång framåt. Jag vet att Centerpartiet i Enköping kan ta de tuffa besluten och nå framgång i sin utveckling, för så bra är Centerpartiet i Enköping tillsammans!

Under veckan kommer det för min del mest att handla om politisk omvärldsbevakning från olika utspel och aktiviteter kopplade till Almedalen som pågår för fullt i Visby. På onsdag den 4 juli är det Centerpartiets dag och då kommer det hända massor kring vårt parti, ser fram emot Annies tal kl. 19:00 på stora scenen i Almedalen. Följ gärna talet på SVT/webben och kryssahellmark FRAMÅT!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Vill du läsa mer om mig och min politik? Klicka här – Vem är jag i politiken? För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!
Besök gärna vår kampanjsite: kryssahellmark.nu

Share This

Share this post with your friends!