Välj en sida

31 och Valkonvent

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-08-06

Nu är det framåt som gäller, laddad till tänderna med energi och driv ska vi tillsamman göra den bästa valrörelsen någonsin! Vill ni se ett nytt ledarskap för Enköping? Någon som tar tillvara era frågor och brinner för landsbygd och stad? Då gäller det att ligga i och låta pennorna glöda, se till att – Kryssa Hellmark!

Valkonvent med 800 Centerpartister och ett gäng kärlekstroll drog i gång i fredags. Nu otroligt laddade efter massa häftig inspiration och en redig centerfest – energi, pepp och ett redigt go! Valspurt!!!

Nyss hemkommen efter flera dagar med massor av politik, kaffe och centervänner satte jag mig i fåtöljen här hemma för att reflektera och summerar den gångna Centerhelgen. En helg som började med massa goa återseenden när Centerpartiets Valkonvent med 800 Centerpartister och ett gäng kärlekstroll drog i gång i fredags. Nu otroligt laddade efter massa häftig inspiration och en redig centerfest – energi, pepp och ett redigt go! Valspurt!!! Avslutade med ännu mer kärlek när jag, Lena och 500 Centerpartister stod upp för alla människors lika rätt och värde under Stockholm Pride.

Svensk sjukvård är fantastisk. Varje dag gör anställda inom vården och omsorgen stora insatser för att rädda liv och vårda sjuka och skadade människor. Men på många platser råder det akut brist på vårdpersonal. Trots att kvaliteten i svensk sjukvård är hög får fortfarande många människor vänta på vård alldeles för länge. Sedan regeringen tog bort kömiljarden har vårdköerna växt. Samtidigt hotar regeringen privata vårdgivare med ny lagstiftning så att färre vågar investera och öppna nya vårdcentraler.

Nästan en av fem lider av psykisk ohälsa. Många av dessa är kvinnor och/eller unga. Nästan hälften av alla pågående sjukskrivningar beror på psykisk ohälsa

Många människor saknar också en fast läkarkontakt. I stället möts patienter av ny och okänd personal vid varje nytt besök på vårdcentralen. Trygga relationer och viktig kunskap om en persons hälsohistoria går förlorad – Vi måste korta vårdköerna och låt vården komma närmare!

För att öka tryggheten måste vården bli mer tillgänglig och komma närmare människor

Nästan en av fem lider av psykisk ohälsa. Många av dessa är kvinnor och/eller unga. Nästan hälften av alla pågående sjukskrivningar beror på psykisk ohälsa. För att minska den psykiska ohälsan måste det förebyggande arbetet öka och insatser sättas in i ett tidigt skede. Samverkan behövs mellan vård, skola och omsorg. För att utreda och behandla de som lider av psykisk sjukdom måste köerna till den psykiatriska vården bort. För att öka tryggheten måste vården bli mer tillgänglig och komma närmare människor.

För att snabbt hjälpa människor med psykisk ohälsa vill Centerpartiet

  • Inför en ny vårdform där patienter snabbt får hjälp vid lättare psykisk ohälsa.
  • Korta de långa köerna till barn- och ungdomspsykiatrin.
  • Inför en samordnad barn- och ungdomshälsa, som får ansvar för barns hälsa, från graviditet tills de fyllt 25 år.

På torsdag den 9/8 träffar ni mig på Cafékväll med Hebycentern vid Mårtsbogården i Östervåla. Arrangemanget startar klockan 19 och Centerpatiets vice ordförande Anders W Jonsson medverkar. Fjärdhundra gav som sagt mersmak, det fanns fler som ville berätta om sina frågor. Jag återkommer så snart som möjligt med nytt datum! Håll utkik efter flera möjligheter till samtal via event på facebook.

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Vill du läsa mer om mig och min politik? Klicka här – Vem är jag i politiken? För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!
Besök gärna vår kampanjsite: kryssahellmark.nu

Share This

Share this post with your friends!