Välj en sida

32 och trygghet för unga

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-08-13

Nu har valspurten dragit igång, sommartalen avlöser varandra och valaffischeringen har startat. Kampanjer pågår klockan runt. Det är tydligt att valrörelsen pågår och den kommer bli rörig och full med käbbel. Det verkar inte bli så många politiska framtidsvisioner, mera vem tar vem. Partivänner visar sina mindre goda sidor och käbblet pågår konstant. Som om det inte räcker med att tala om vad man vill framåt? Jösses, jag blir så trött!

Gör din plikt och gör din röst hörd, gå och rösta och kryssa den kandidat DU vill lyfta. Din röst gör skillnad!

Valet avgörs ju inte med en bild eller en affisch, som tur är. Med det sagt gäller det att du som väljare går och röstar, kryssar fram just din kandidat. Gör din plikt och gör din röst hörd, gå och rösta och kryssa den kandidat DU vill lyfta. Din röst gör skillnad!

Kampen går vidare, jobbet med att skapa trygghet för unga. De barn och unga som lider av psykisk ohälsa kommer i kläm då köerna växer och vården hamnar allt längre bort. Det förebyggande arbetet haltar och privata aktörer utesluts att vara delaktiga i lösningen.

Alldeles för få landsting klarar av det nationella målet om att 90 procent av de barn och unga som söker vård få komma på sitt första besök inom 30 dagar

Allt fler barn och unga mår dåligt. Samtidigt är det för få unga som får den hjälp de behöver. Köerna till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är idag oacceptabelt långa. Alldeles för få landsting klarar av det nationella målet om att 90 procent av de barn och unga som söker vård få komma på sitt första besök inom 30 dagar.

Vi vill satsa på kortare köer inom BUP, genom att ge pengar till de landsting som kan erbjuda hjälp i tid. Samtidigt vill vi göra det enklare att få hjälp i skolan genom elevhälsan. För att det ska bli möjligt kan det, utöver kuratorer, finnas studiepedagoger som exempelvis har beteendevetarutbildning. Dessa kan både stötta eleverna i deras studier och vara ett samtalsstöd.

På tisdag den 14/8 är det dags för nationell kampanj och då kommer jag så klart att kampanja, den här gången ute på landsbygden. Håll utkik efter ett event på facebook. På lördag finns jag och Lena på Stora torget i Enköping. Passa på att komma och träffa oss och berätta om din viktigaste fråga!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Vill du läsa mer om mig och min politik? Klicka här – Vem är jag i politiken? För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!
Besök gärna vår kampanjsite: kryssahellmark.nu

Share This

Share this post with your friends!