Välj en sida

50 och jullov

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2017-12-17

Veckan inleddes med Kommunfullmäktige i Enköping. De frågor som alla trodde var heta var iskalla och de frågor som alla trodde skulle sakna debatt… Ja, ni förstår. Beslut gällande ENA Energi AB:s framtid, en fråga som jag kan tycka innehåller en hel del politiska beslut passerade utan allt för mycket debatt medan Trafikstrategi och Parkeringspolicy för Enköpings stad engagerade till stor debatt. Innan debatten hettade till fick fullmäktige besök av ett fint och duktigt luciatåg som lussade för alla ledamöter och ersättare.

Veckan som kommer börjar med årets sista socialnämnd och avslutas med summering av 2017 års politiska arbete och fokus på framtiden och 2018 års valrörelse

Det finns fortfarande en hel del obesvarade frågor runt ENA Energi, men vad jag fått erfara så har frågan varit aktuell under lång tid. Att utveckla området mot rekreation, bostäder och småskalig handel istället för industri är helt rätt och har varit och är en fråga för Centerpartiet i Enköping. Staden växer och industrierna och värmeverket behöver bättre mark att utvecklas på. Att undersöka vad en försäljning kan ge i verkligheten är nödvändigt. Hur vi sen förvaltar marken och återinvesterar eventuell vinst från försäljning återstår att diskutera.

Jag kan konstatera att förslaget till Trafikstrategi och Parkeringspolicy för Enköpings stad snuddar vid fientligt, fientligt mot landsbygdsbor och ett levande centrum. Jag tror att det finns anledning att återkomma och uppdatera dessa policys i framtiden. Även återkomma till ordningen i vilka politiska beslut fattas enligt demokratins ramverk och kommunallagens råmärken. Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen, att försöka trycka ner samtliga politiska beslut och debatter i nämnder utesluter mindre partier som inte har platser i nämnderna. Det är viktigt att politik får ta tid och att demokratin får fungera hela vägen upp till och i kommunfullmäktige – Det är den röda tråden.

Veckan som kommer börjar med årets sista socialnämnd och avslutas med summering av 2017 års politiska arbete och fokus på framtiden och 2018 års valrörelse. Tills vi är på det nya året blir det inte några flera veckorapporter, däremot kan det säkert komma att skrivas någon annan fördjupande text.

Därmed återstår endast att tillönska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!