Välj en sida

Centerpartiets Kommundagar 2018

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-02-03

Centerpartiets Kommundagar genomfördes i år på Clarion Hotell Arlanda den 2-3 februari. Kommundagarna riktar sig till Centerpartiets ledande förtroendevalda i kommuner, landsting och regioner samt politiska sekreterare. Dagarna består bland annat av nätverkande, seminarium men också en hel del kul inslag (läs centerfest) och föreläsare.

Jag deltog för Centerpartiet i Enköpings räkning och smygstartade Kommundagarna redan den 1 februari då det är en träff för Centerpartiets gruppledare i kommuner, landsting och regioner, KSO och politiska sekreterare. Under kvällen var det också flera nätverksträffar. Jag medverkade vid landsbygdsnätverkets nätverksträff och besökte senare Centerkvinnornas kvinnomaktsmingel.

Nu är det på riktigt, nu lyfter vi, mot den bästa valrörelsen någonsin!

Gruppledarträffen inleddes av Mari-Louise Wernersson som är ordförande för den kommunala sektionen och fortsatte sedan med ett inspirerande tal av partiledare, Annie Lööf. Strålande upptakt och presentation av valplattformen och de viktiga frågorna som vi går till val på. Det hjälper till att ha den populäraste partiledaren när man påbörjar ett valår, men också en tydlig politik som inte gnäller utan ger förslag på lösningar och som ger verkliga resultat.

Den 2 februari inleds Kommundagarna på riktigt och Annies inledningstal sänds live på webben och via Facebook. Pressen flockas och valplattformen presenteras i talet, vid presskonferensen och vid enskilda intervjuer. Nu är det på riktigt, nu lyfter vi, mot den bästa valrörelsen någonsin!

Idag börjar också seminarium och föreläsningarna. Jag valde att gå på Stoppa klyvningen av Sverige – ett företagsklimat i världsklass och Tryggare barn och unga vilka är inom mina politikområden. Mycket bra diskussioner och massa matnyttigt att ta med sig hem att fundera på. Innan sista seminariepasset var tanken att det skulle presenteras hur vi skulle vinna valet tillsammans… in på scen kommer istället delar av Sveriges nästa regering – Alliansen!

Det var ett glatt och segervisst gäng som äntrade scenen och svarade på frågor kring hur man ser på det framtida samarbetet och gemensamma frågor. Ulf höll mest med, då rösten inte ville vara med honom. Annie framstod som en tydlig ledare som har framtiden för sig. Härligt inslag!

En stark laganda och positiv mental inställning om mål och motivation och konsten att njuta under vägen fram till målet

Innan vi bröt för kvällen och fortsatte med festligheter fick vi lyssna till en föreläsning om mål och motivation – Begränsad till framgång – med Aron Andersson som är äventyraren och idrottaren. Aron Andersson är den förste person i rullstol som bestigit Kebnekaise. Han har även bestigit Kilimanjaro och simmat över Ålands hav. Aron pratar utifrån en stark laganda och positiv mental inställning om mål och motivation och konsten att njuta under vägen fram till målet. Man kan sammanfatta det som att man har lite att jobba med på motivationsstadiet, tar med mig en hel del av föreläsningen för framtiden.

Den 3 februari och avslutningsdag av Kommundagarna inleddes för mig med en brakfrukost och en föreläsning av Emma Frans, forskare och journalist – Tolka nyhetsflödet- vetenskap, fakta, känsla och ”fake news” – Emma är doktor i epidemiologi och forskare vid Karolinska institutet och University of Oxford. Dessutom vetenskapsskribent och har kallats en av de roligaste svenskarna på Twitter. Har skrivit en bok som heter Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams. En guide för att tolka nyhetsflödet. Många intressanta vinklingar utifrån ett nu mer välkänt fenomen, ett fenomen som kommer att bli riktigt vanligt i valrörelsen 2018. Var källkritisk och var noga med att fundera ett varv till innan du agerar eller delar vidare en artikel du hittar på nätet, forska om bakgrunden och ta reda på mer.

Nytt ledarskap för Enköping, Uppsala och Sverige!

För dagen valde jag att gå på seminarium om Trygghet i hela landet- Polis och rättssäkerhet och Förhandlingar efter valet, förhandlingsteknik samt mandatberäkning vilket också är inom mina politikområden och roll som kretsordförande. Det gäller att vara förberedd inför valrörelsen och dagen efter valdagen. Då ska man forma och förhandla fram något som ska hålla i fyra år och kanske till och med längre än så. Nytt ledarskap för Enköping, Uppsala och Sverige!

Kommundagarna avslutades med ett tal av Anders W Jonsson, vice partiordförande på temat Valvinst 2018! – Kan vi Centerpartister bli mer laddade? Nu lyfter vi, mot valvinst 2018!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!