Välj en sida

8 och sportigt

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-02-25

Vecka 8 innebär sportlov i Enköping om dagarna, samtidigt pågår OS om nätterna. Glädjande med alla bra placeringar och medaljer som skördats i Pyeongchang, Sydkorea. På hemmaplan är e-sport och hockey populärare än pulkabackar och skidspår. Var tid har sin sport. Inom politiken intet nytt? Jodå, faktiskt en hel del trots sportlov.

Första socialnämnden för 2018 i måndags. Det förebyggande arbetet med fokus på unga börjar få fotfäste, det tycker jag är mycket bra. Vad gäller samverkan mellan olika närbesläktade förvaltningar där det finns beröringsytor och samverkansvinster, så finns där mer jobb kvar att göra. Det ekonomiska läget får socialförvaltning fortsatt kämpa med, en underfinansierad budget är överlämnad av minoritetsstyret. Med risk för valfläsk… när vi vunnit valet kommer vi fokusera mer på kärnverksamheten och få en budget i balans. Om vi hoppar över några prestigebyggen och prioriterar de byggen som utvecklar Enköping och kärnverksamheten så är vi på god väg.

Det går helt emot min ideologiska övertygelse, att bygga nytt när alternativet finns, att renovera

Ett av byggena som det går prestige i är kommunhus och frågan om nyttjande av ”statt” tomten på torget, där vi nu helt plötsligt står mellan att bygga nytt och bygga nytt. Bygga i storformat och samla alla förvaltningar och verksamheter – Det går helt emot min ideologiska övertygelse, att bygga nytt när alternativet finns, att renovera. Tidigare konsultrapport visar att det är många miljoner billigare att renovera kommunhuset och utöka med ytterligare våningar. Att dessutom föreslå en centralisera av verksamheter, får nackhåret att resa på sig. Den nuvarande decentraliseringen av förvaltningarnas verksamheter runt om i Enköping är en vinst för alla kommuninnevånare. Om man fick önska sig något så är det att landsbygden får större del av decentraliseringen, det får vi ändra på efter valet. Dessutom behöver en del förvaltningar sin egen placering på grund av den verksamhet man bedriver, exempelvis socialförvaltningen.

Träffade nästa generationens Centerpartister på en Ny i CUF-kurs i Enköping under lördagen. Det var en nationell kurs med deltagare från CUF i Uppsala län och CUF i Västmanlands län. Från Enköping fanns flertalet deltagare. Amanda Söderberg berättade föredömligt om CUF organisationen och den politik som CUF står för. Med på utbildningen var också John Hultengård och Olle Romlin från CUF Uppsala län. När jag lämnade utbildningen gick diskussionerna varma.

Nästa vecka inleds med Centerpartiet i Enköpings kretsårsmöte i Vuxenskolans lokaler, samtidigt som det pågår ett Alliansgemensamt seminarium med fokus på vård. På tisdag och onsdag är det ett internt partimöten och gruppmöte.

Glöm inte att komma ihåg att #kryssahellmark x2 när du röstar i valet!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!