Välj en sida

24 och nedräkningen pågår

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-06-17

Med 84 dagar kvar till valet pågår nedräkningen som tog sitt avstamp när det var 100 dagar kvar. Jag skönjer en början på något nytt, en möjlighet att förändra och efter valet leda och medverka till en långsiktig och hållbar politik för Enköpings kommun. Centerpartiet i Enköping och Enköpings kommun behöver ett nytt ledarskap.

Din röst GÖR skillnad – Kryssa Hellmark!

Jag vill driva Centerpartiets frågor och leda vårt politiska lag där vi tillsammans jobbar med den lokala kontexten, som istället för problem visar på praktiska lösningar – Centerpartiet, Centerkvinnorna och Hellmark för Enköping framåt!

Frågan om att sälja Ena Energi med tillhörande Kraftvärmeverk har nu fått sitt avgörande under kommunfullmäktige den 11/6. För mig var det ett rimligt beslut att inte sälja och även min ståndpunkt, en del besvikna politiker i övrigt  Människor jag möter i sociala media, på torget eller i största allmänhet är mycket positiva till att kommunen väljer att ha kvar verksamheten. Tack till personalen som tog sig tid att möta oss politiker och svara på våra frågor, nu jobbar vi vidare tillsammans.

Jag vill lägga särskild fokus på landsbygdsutvecklingen, något som nuvarande styre mer eller mindre helt har försummat

Redan nu är det också dags att börja planera för nästa steg. Hur ska vi utveckla och långsiktigt göra en hållbar plan för framtiden. Dels för verksamheten i bland annat Ena Energi men också för Enköpings kommuns stads och landsbygdsutveckling. Jag vill lägga särskild fokus på landsbygdsutvecklingen, något som nuvarande styre mer eller mindre helt har försummat. Hur kan vi utveckla exempelvis Fjärdhundra och Örsundsbro avseende bostäder, service, skola, vård och omsorg?

Vad är det viktigaste frågan för dig? Hör av dig till mig eller kom och prata med mig på torget eller när jag besöker kransorterna, håll utkik efter kommande evenemang på Facebook.

Centerpartiet i Enköpings miljöpris 2018 har den 14 juni tilldelats Margareta Thorgren och Per Iggsten på Strömsbergs Kraft & Kvarn AB i Bred.

Stort tack för att ni finns och för era insatser, för landsbygden, företagen och för miljön

Strömsbergs Kraft & Kvarn AB är en förebild bland landsbygdens företagsamhet som bidrar med förnybar energi för en hållbar grön tillväxt. Margareta Thorgren och Per Iggsten visar med sitt företag betydelsen av elproduktion som kommer från småskalig vattenkraft. Vattenkraften har i Pers och Margaretas företag sedan några år även kompletterats med en större solenergianläggning.

Den småskaliga vattenkraften i södra Sverige är genom sitt geografiska läge, en viktig produktionsresurs och bidrar med ett effekttillskott i landets största underskottsområde. Mer närproducerad el ökar flexibiliteten, gör systemet mindre sårbart och kan ge sänkta kostnader inte minst på landsbygden.
Strömsbergs Kraft & Kvarn AB är en förebild bland landsbygdens företagsamhet som bidrar med förnybar energi för en hållbar grön tillväxt. Margareta och Per visar med sitt företag betydelsen av elproduktion som kommer från småskalig vattenkraft. Vattenkraften har i Pers och Margaretas företag sedan några år även kompletterats med en större solenergianläggning.
Bebyggelsen och kvarndammen vid Strömsbergs är en lokal pärla. Vid sidan om produktion av förnybar energi visar den såväl en levande natur- och kulturmiljö som angelägen industrihistoria.
Stort tack för att ni finns och för era insatser, för landsbygden, företagen och för miljön.

Under veckan som kommer börjar jag måndagen sportigt med Midsommarlunken i Gånsta. Tisdag är det socialnämnd och på söndag går #kryssahellmark kampanjen mot ALS. Däremellan ska midsommar firas.

Vill du läsa mer om mig och min politik? Klicka här – Vem är jag i politiken?

För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Share This

Share this post with your friends!