Välj en sida

29 och fortsatt landsbygdsfokus

Skriven av Magnus Hellmark

Kommunpolitiker för Centerpartiet med siktet inställt på Riksdagen. Enköping, Uppsala län och Sverige ska ha en levande landsbygd och ett blomstrande företagande - Kaffe och Politik! ☕️🍀

Publicerad 2018-07-23

Under senare tid har jag jobbat hårt med att få ut vårt politiska budskap, att Magnus och Lena Hellmark har ett landsbygdsfokus för den politik vi båda driver lokalt, regionalt och nationellt. Det gäller i högsta grad också för hela Centerpartiet i Enköping där vår politik har något för hela kommunen, men med ett särskilt fokus på landsbygden. Bland annat vill vi i Centerpartiet se till att besluten i kommunen landsbygdssäkras, det vill säga inte är negativa för landsbygden, och därför vill vi omgående inrätta en tjänst som landsbygdsutvecklare. Jag och Rebecka Lindström skriver mer om det här: Enköping behöver landsbygdsutvecklare.

När det gäller favoriter bland kransorterna, för det får man lov att ha även om politiken omfattar hela kommunen, så tittar jag till Fjärdhundra extra mycket

Just utveckling av landsbygden och att stå upp för lantbruket och företagen på landsbygden ligger mig varmt om hjärtat och är något som jag ”brinner” för, det är mina frågor som jag gärna lyfter fram och som engagerar mig. När det gäller favoriter bland kransorterna, för det får man lov att ha även om politiken omfattar hela kommunen, så tittar jag till Fjärdhundra extra mycket. Uppvuxen sen barnsben i trakterna runt Forsby, närmare bestämt Skensta, gör att hjärtat alltid klappar lite extra för den delen av kommunen.

Deltidskårerna är en viktig pusselbit i den kommunala krisberedskapen och ger landsbygden trygghet, den skall vi värna

Det är också därför som jag valde att lyfta upp det goda exemplet i deltidsbrandkåren som finns i Fjärdhundra i min insändare: Deltidsbrandkårerna ska finnas kvar. Deltidskårerna är en viktig pusselbit i den kommunala krisberedskapen och ger landsbygden trygghet, den skall vi värna. Det gäller naturligtvis alla deltidskårer i Fjärdhundra, Veckholm och Örsundsbro. Läs mer om räddningstjänsten på Räddningstjänsten Enköping-Håbo hemsida.

Landsbygsfokus just nu är tyvärr på kriser och katastrofer kopplade till den ovanligt varma sommaren med minimalt med nederbörd som skapat en torka som vi inte sett på länge. Skogsbränder rasar, i många fall okontrollerat utan möjlighet att kunna släckas helt i nuläget. Konsekvenserna ännu svåra att greppa, men kommer blir stora och påverka oss under en längre tid, stora skogsarealer går bokstavligen talat upp i rök.

Passa på att handla på dig resten av årets köttbehov, köp svenskt kött och frys in

Foderbristen påverkar hästnäringen och animalieproduktion hos lantbruket. Skördarna är tidiga, men verkar trots det bli ganska bra. Som jag skrivit i en insändare så behöver vi konsumenter hjälpa till och Stötta Sveriges bönder! Hur gör vi då det? Jo, genom att handla svenska råvaror före importerade dito, bland annat kött, ser vi till att lantbruksföretagarna kan överleva och fortsätta producera världens bästa närproducerade råvaror. Passa på att handla på dig resten av årets köttbehov, köp svenskt kött och frys in.

Det går fort nu, mindre än 50 dagar kvar till valdagen. Snart öppnar förtidsröstningen och då är din första chans att #kryssahellmark till ett nytt ledarskap

För många kanske fokus ligger mera på läsning under sommaren, tiden finns och lata dagar i hängmattan inbjuder till att läsa böcker som man annars inte hinner med bortom semestern. Själv läser jag en bok skriven av min partiledare, Annie Lööf – Sanningens Ögonblick. Ett signerat exemplar med ett personlig hälsning och en önska om en trevlig sommar och skön ledighet innan valrörelsen går in i spurtläge. Det går fort nu, mindre än 50 dagar kvar till valdagen. Snart öppnar förtidsröstningen och då är din första chans att #kryssahellmark till ett nytt ledarskap. Förtidsröstningen startar den 22 augusti och pågår fram till valdagen den 9 september.

Ta chansen att träffa oss i Fjärdhundra på tisdag eftermiddag och berätta om vilken fråga som är viktigast för dig i höstens val. Klockan 16-18 hittar ni mig och Lena vid Tempo i Fjärdhundra och på lördag förmiddag hittar ni oss tittandes på veterantraktorer i Heby, då plöjningen utgår på grund av torkan blir det istället utställning och veteranparad. Börjar klockan 11 i Hårsbäck. Håll utkik efter flera möjligheter till samtal via event på facebook.

Magnus Hellmark, Centerpartiet

Vill du läsa mer om mig och min politik? Klicka här – Vem är jag i politiken? För övrigt anser vi att du #framåt ska #kryssahellmark i #val2018 för ett nytt nära ledarskap!
Besök gärna vår kampanjsite: kryssahellmark.nu

Share This

Share this post with your friends!